Skip to content Skip to footer

Taxe și impozite

documentefinanciare

Registru agricol

consiliullocal

Asistență socială

mol
Cuvântul Primarului
Dragi cetățeni ai comunei Topolovățu Mare,

Ca să cunoști localitatea noastră trebuie sa poposești măcar pentru câteva ore sau mai mult, pentru ca ochii tăi să poată fi mângâiați de frumusețea peisajului, auzul tău să fie stimulat de cântecul păsărilor și murmurul apelor, pentru ca să te poți bucura de generozitatea naturii din această zonă, de ospitalitatea și bunătatea oamenilor locului.

Vă mulțumim că ați ales să ne vizitați!
Primar: Prof. Doța Ovidiu-Petru
// Aparat administrativ
- Primar: Prof. Doța Ovidiu-Petru
- Viceprimar: Olariu Valeriu Dorin
- Secretar General: Turtă Viorel
- Contabil: Homolya Adina Violeta
// Statistici comună
Populație
2685
Suprafață
9988 ha
Gospodării
985
Locuințe
1385

Proiecte de investiții

PROIECTE DE APĂ ȘI CANAL SURSA FONDURILOR
Canalizare menajeră și stație de epurare în localitatea Topolovățu Mare, comuna Topolovățu Mare, județul Timiș FONDURI NAȚIONALE
PROIECTE DE INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ SURSA FONDURILOR
Modernizare drum comunal DC 77 și străzi în sat Cralovăț, comuna Topolovățu Mare, județul Timiș FONDURI NAȚIONALE
Modernizarea infrastructurii rutiere în localitatea Topolovățu Mare și Sustra, comuna Topolovățu Mare FONDURI EUROPENE
Pod peste râul Bega la Ictar-Budinț, comuna Topolovățu Mare, județul Timiș FONDURI NAȚIONALE
PROIECTE DE CENTRE CULTURALE SURSA FONDURILOR
Reabilitare cămine culturale în localitatea Topolovățu Mare, Iosifalău și Sustra, comuna Topolovățu Mare FONDURI EUROPENE

Proiecte de investiții – Preaprobate

PROIECTE PREAPROBATE
Proiect modernizare drumuri de interes local in comuna Topolovățu Mare, județul Timiș
Proiect amenajare trotuare în comuna Topolovățu Mare, județul Timiș
Proiect Bazin, sat Topolovățu Mare, comuna Topolovățu Mare

Proiecte de investiții – PNRR

PROIECTE REALIZATE PRIN PNRR
DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR DE PE RAZA COMUNEI TOPOLOVĂȚU MARE, JUDEȚUL TIMIȘ
DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII DE TRANSPORT VERDE - PISTE PENTRU BICICLETE ÎN TOPOLOVĂȚU MARE
Reabilitarea moderată a sediului primăriei din comuna Topolovățu Mare, în vederea creșterii eficienței energetice a Clădirii
WhatsApp Image 2023-06-26 at 11.14.07
WhatsApp Image 2023-06-26 at 11.14.06
WhatsApp Image 2023-06-26 at 11.14.07 (4)
IMG-20210625-WA0063
proiect1
proiect2
proiect3
proiect4
proiect5
WhatsApp-Image-2023-06-26-at-11.14.02-1
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri (ADID) Timiş a atras aproape opt milioane de euro pentru realizarea a zece centre de colectare cu aport voluntar (CAV) în tot atâtea localităţi din judeţ. Unul dintre aceste centre va fi ridicat la Topolovățu Mare şi va deservi şi comunele din jur.

Valoarea unui singur centru este de 780. 000 de euro, la Topolovatu Mare urmând să fie amplasat în zona industriana( stația de epurare) a localităţii.

Așa cum v-am informat la finalul anului 2022, prin intermediul proiectului depus de Consiliul Județean Timiș, s-a depus o cerere de finanțare prin care comuna noastră să beneficieze de construirea unui CAV pe raza UAT-ului, în nou Centru de Colectare prin Aport Voluntar (CAV) va acoperi nevoile comunei Topolovățu Mare cât și a comunelor din jur și constă în:

– Realizarea unei platforme betonate
– Dotarea prin containere dedicate pentri diverse tipuri de deșeuri: periculoase, textile, electronice, reciclabile, voluminoase, vegetale etc
– Construcția de birouri, magazie și cântar

Containerele vor fi închise, nu vor afecta aspectul zonei și nu vor emana mirosuri. La umplere, ADID asigură înlocuirea containerelor. Activitatea centrului va fi susținută de către ADID Timiș. Realizarea investiției este din fonduri PNRR și nu presupune nicio cheltuială în plus din partea Primăriei Topolovatu Mare
statie

Galerie foto – Proiecte de investiții

« de 2 »
Urbanism
Stare civilă
Registru Agricol
Financiar-Contabil
Asistență socială
Taxe și impozite
Resurse Umane
Cultură
Serviciul de gospodărire comunala
Sport
Sport
Braţe de fier la Topolovăţu Mare

Echipa de skandenberg din comuna timişeană Topolovăţu Mare a obţinut cinci medalii la Campionatul Naţional de Powerlifting, întrecere desfăşurată, recent, la Bucureşti.

Vezi mai mult
Comuna cu brațe de fier

Nu e un sport olimpic, însă se organizează competiții naționale și internaționale, iar tinerii din Topolovățu Mare sunt, deseori, în frunte.

Vezi mai mult
Au cucerit podiumul!

O echipa de trei sportivi din Topolovăț și Ictar Budinț a participat zilele trecute la Concursul Internațional Armwrestling Mamaia 2018, obținând rezultate excelente.

Vezi mai mult

AS Avantul Topolovatu Mare

Evenimente

Elevii Școlii Gimnaziale din Topolovățu Mare au participat la Atelierul Micii Arhitecți/Foto

micii-arhitecti-ecologisti-12-700x360

Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Politehnica Timișoara a organizat cea de a șasea ediție a Atelierului „Micii Arhitecți”. Acțiunea are loc în cadrul proiectului „SEE 914- Think green. The culture of sustainable urban development”, tematica a fost legată de arhitectura verde, atelierul purtând, de altfel, și numele „Micii Arhitecți ecologiști”.

Ansamblu Junii Iosifalaului
WhatsApp Image 2023-06-26 at 11.13.43
WhatsApp Image 2023-06-26 at 11.14.04
WhatsApp Image 2023-06-26 at 11.14.13

Bine ati venit!

Obiectivul general al strategiei comunei Topolovățu Mare îl reprezintă dezvoltarea echilibrată și armonioasă a localității prin crearea și prin susținerea unui mediu economico- social competitiv, stabil, sănătos și diversificat, care să asigure creșterea economică continuă și calitatea vieții cetățenilor comunei.

Atestări

 • 1761, „Pusta Kralovetz“

  Cralovăţ

 • 1365, Ikthar; 1444, Budfalva

  Ictar-Budinţ

 • 1882, Joseffalva

  Iosifalău

 • 1717, Schustra

  Şuştra

Obiective Turistice

Muzeul apicol din Sustra

Nodul hidrotehnic Topolovațu Mic

9.-stavilar
În 1757, Fremaut a proiectat sistemul de regularizare a debitelor hidrografice Timiş-Bega prin construirea unui canal de derivaţie lung de 9 kilometri şi a unei ecluze la Coştei, pe râul Timiş. Barajul deversor de pe Timiş are în partea superioară o lungime de 130 de metri şi o înălţime de peste zece metri.

Cele două râuri erau astfel legate într-un loc în care cursul lor se apropie cel mai mult, prin intermediul canalului apa putând fi dirijată în aşa fel încât debitul râului Bega să fie constant şi să permită permanent navigaţia. Dacă pe râu se aduna un surpuls de apă, acesta era dirijat în Timiş, prin intermediul ecluzei proiectate la Topolovăţu Mic. Această grandioasă lucrare, numită de contemporani „o operă frumoasă şi folositoare”, a fost începută în 1759 şi terminată un an mai târziu, în 1760, fiind extrem de importantă şi pentru protejarea oraşului Timişoara de inundaţii.

Ultima actualizare: 22:39 | 21.08.2023

Sari la conținut